Ιατρός

Κάθε γυναίκα που με εμπιστεύεται είναι για μένα ένας δικός μου άνθρωπος.


Ο γιατρός Χρήστος Κοτανίδης γεννήθηκε το 1985 και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ν Επιβατών Θεσσαλονίκης το 2003. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων και αποφοίτησε το 2010 με βαθμό 7.3 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν μετέβη στην Γερμανία όπου το 2011 ξεκίνησε την ειδικότητα Μαιευτικής Γυναικολογίας στην κλινική Rochus Hospital στην πόλη Castrop-Rauxel. Στο 3ο έτος ειδικότητας άρχισε να εργάζεται στην κλινική St. Luise στην πόλη Paderborn. H κλινική St Luise είναι φημισμένο κέντρο περιγεννητικής ιατρικής με περισσότερους από 3000 τοκετούς το χρόνο και μεγάλο αριθμό φυσιολογικών τοκετών σε πολύδυμες κυήσεις αλλά και σε περιπτώσεις ισχιακών προβολών και VBAC. Επιπλέον είναι αναγνωρισμένο κέντρο Μαστού και Γυναικολογικής Ογκολογίας. Αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε όλο το φάσμα της Μαιευτικής Γυναικολογίας έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 2016.

Έπειτα εργάστηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Λούμπεκ , η οποία αποτελεί κέντρο αναφοράς στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική με μακρά παράδοση. Εκεί προήχθη σε Επιμελητή Α και ανέλαβε Υπεύθυνος του Τμήματος Κολποσκοπήσεων και Παθολογίας Τραχήλου. Πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό κολποσκοπήσεων και αιδοιοσκοπήσεων και συντέλεσε στην αύξηση των περιστατικών που είχαν έγκαιρη διάγνωση προκαρκινικών και καρκινικών αλλοιώσεων αιδοίου , κόλπου και τραχήλου. Παράλληλα ξεκίνησε την εξειδίκευση στην Γυναικολογική Ογκολογία η οποία αποτελεί αναγνωρισμένη υποειδικότητα με ελάχιστη διάρκεια τα 3 έτη. Κατά την διάρκεια της εξειδίκευσης στην Γυναικολογική Ογκολογία και στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης πραγματοποίησε σαν 1ος χειρουργός πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις  καρκίνου του μαστού, συμπεριλαμβανομένου και πλαστικών αποκαταστάσεων , καθώς επίσης και ριζικές επεμβάσεις γυναικολογικής ογκολογίας ( καρκίνος ενδομητρίου, τραχήλου μήτρας, αιδοίου και ωοθηκών). Επέβλεψε  πάνω από 500 κύκλους χημειοθεραπειών και συμμετείχε ανελλιπώς στο ογκολογικό συμβούλιο.  Αποτελώντας πρωτεύον μέλος της λαπαροσκοπικής ομάδας πραγματοποίησε πολυάριθμες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις υψηλής δυσκολίας και εκπαίδευσε νεότερους συναδέλφους.

Το 2019 αποφάσισε να αναλάβει Υπευθυνος Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στην κλινική Humboldt του Βερολίνου η οποία είναι αναγνωρισμένο Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας και εξειδικεύεται στην πολυσπλαχνική χειρουργική σε περιπτώσεις καρκίνου των ωοθηκών. Το 2020 κατόπιν εξετάσεων έλαβε τον τίτλο εξειδίκευσης στην Γυναικολογική Ογκολογία και προήχθει σε Αν. Διευθυντή στην Κλινική Humboldt του Βερολίνου και Υπεύθυνο Ογκολογικού Συμβουλίου για τις γυναικολογικές κακοήθειες.

Έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό πολύπλοκων επεμβάσεων κάθε είδους  και έχοντας διατελέσει σε θέσεις ευθύνης αποφάσισε το 2022 να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Με έδρα το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας , όπου από τον Ιούλιο του 2022 κατέχει την θέση του Υπεύθυνου στο νεοσύστατο τμήμα της Γυναικολογικής Ογκολογίας έχει ως όραμα να προσφέρει γνώσεις και ιατρική εμπειρία από τα μεγαλύτερα κέντρα της Γερμανίας.

Ο κος Κοτανίδης αποτελεί συνεργάτη του Κέντρου Μαστού του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 λειτουργεί στο Κέντρο της Λάρισας στην Οδό Παναγούλη 2 , στον 4ο όροφο ένα υπερσύγχρονο ιατρείο με σκοπό την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, συμβουλευτική αλλά και αντιμετώπιση περιστατικών που καλύπτουν όλο τα φάσμα της χειρουργικής γυναικολογίας , χειρουργικής μαστού και  γυναικολογικής ογκολογίας.

Στο ιατρείο πραγματοποιούνται προληπτικοί γυναικολογικοί έλεγχοι, κολποσκοπήσεις , υπέρηχοι γυναικολογικών οργάνων, υπέρηχοι μαστών αλλά και βιοψίες υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση.

Έχοντας ως στόχο να προσφέρει υπηρεσίες ευρωπαϊκού επιπέδου τόσο στο ιατρείο του, όσο και στην Κλινική ΙΑΣΩ , εργάζεται έχοντας τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αντίστοιχης των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κέντρων.

Επιπλέον σε περιστατικά γυναικολογικής ογκολογίας συνεργάζεται με διακεκριμένους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων όπως ακτινολόγους, ακτινοθεραπευτές ογκολόγους  και παθολόγους ογκολόγους.ΙΑΤΡΕΙΟ

Ωράριο λειτουργίας


ΔΕΥΤΕΡΑ
17:00 – 22:00
ΤΡΙΤΗ
18:00 – 22:00
ΤΕΤΑΡΤΗ
17:00 – 22:00
ΠΕΜΠΤΗ
18:00 – 22:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17:00 – 22:00
ΣΑΒ – ΚΥΡ
Κλειστά

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Στοιχεία επικοινωνίας


ΤΗΛΕΦΩΝΟ

241 053 8988


EMAIL

info@ckotanidis.gr

WE CARE, WE CAN

WE CARE, WE CAN


All rights reserved © CKotanidis 2023 – Designed by swipe up